6. Klasse

Meine Schule – kuvausohje

Tehtävänä on suunnitella ja kuvata ryhmätyönä esittelyvideo koulusta. Kaikkien ryhmän jäsenten pitää puhua yhtä paljon saksaa videolla. Videossa pitää esitellä neljä paikkaa koulusta. Jokaisesta paikasta on myös kerrottava saksaksi ainakin kahden lauseen verran. Yhdessä paikassa on myös oltava vuoropuhelu. Jokaisella ryhmän jäsenellä pitää olla yhtä iso puherooli. Tässä tehtävässä arvioidaan työn eri vaiheita, ei pelkästään lopputulosta. Aikaa on kolme oppituntia. Kun projekti on valmis, pidämme kutosten saksanryhmien yhteisen leffatunnin, jolle saa tuoda myös eväitä.

Käsikirjoitus

1. Ennen kuin kirjoitatte mitään, miettikää rauhassa suuret linjat valmiiksi. Päättäkää paikat jotka esittelette ja miettikää mihin paikkaan vuoropuhelu sopisi parhaiten.

2. Kirjoittakaa käsikirjoitus suomeksi ja repliikit saksaksi. (Esim. Petteri kuvaa liikuntasalia. Pirkko kävelee kameraa kohti, pysähtyy ja sanoo: Das hier ist unsere Turnhalle.) Kirjoittakaa koneella ja lähettäkää tunnin lopuksi tekstinne opettajan sähköpostiin. Käyttäkää apuna tekstikirjan kappaletta ja sanastoa tai nettisanakirjaa. Tehkää myös lista mahdollisesti tarvitsemastanne rekvisiitasta.

Kuvaaminen

1. Harjoitelkaa jokainen kohtaus ensin ”leikkikuvaamalla”, niin huomaatte missä kuvaajan kannattaa milloinkin olla, ja missä kohtaa on hyvä laittaa pauselle.

2. Kuvaaminen tapahtuu omalla puhelimella tai koulun iPadilla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s